Wie ben ik


Mijn naam is Nicole Hoos-Logeman, en heb mijn opleiding genoten bij de

Yoga Academie Nederland, een vierjarige HBO-opleiding in Amsterdam.


Mijn fascinatie voor de samenwerking van lichaam en geest begon ooit met hardlopen. Alle gradaties van mentale weerstanden en overwinningen ben ik daarin tegengekomen. Mijn benen leken de ene keer wel zandzakken, de andere keer hadden ze vleugels.

Me overgeven aan wat er speelde tijdens de eindeloze weg dwong mijn Zelf te reflecteren en aan te passen.


Op  stages voor verpleegkunde werd op de neurologie en longafdeling  mijn interesse verder aangewakkerd; hoe beïnvloeden  geest en lichaam elkaar? De geest had invloed op het ziek zijn en op het beter worden. Het lichaam had ook invloed op de geest, maar bij de één meer dan de andere. Blijkbaar zat daar een verschil in.

Ik merkte steeds meer dat ik de zorg en aandacht voor de mens interessanter vond dan de medische kant. Ik heb een tijdje meegedraaid in revalidatiecentra maar vond mijn plek uiteindelijk als ziekenverzorgende in verpleeghuizen.


Door aanhoudende klachten in de rug was ik ondertussen mijn eigen traject ingegaan bij specialisten. Ik ben diverse yogalessen gaan volgen. In Den Haag vond ik een yogavorm die me als eerste aansprak: hatha yoga. Ik raadde mijn vriend aan mee te gaan. Sindsdien heeft hij nooit meer hernia-klachten gehad.


In 2002 ben ik naar Zevenhuizen verhuisd. Het ouderschap, het werken en een sociaal leven bleek een uitdaging. De balans tussen de innerlijke rust en de eisen van de buitenwereld waren ver te zoeken.

Opnieuw ben ik yoga gaan doen die me aansprak. dit keer in Gouda bij Douwe Tiemersma.

Hij gaf toen les in een kantoorpand in een buurt met veel herrie. Ik heb weken vertwijfeld gelegen op de yogamat. Wilde gaan stoppen.

Toen ineens, zonder aankondiging voor het eerst in mijn leven: Stilte.


Tot op de dag is dit mijn drive om les te geven.